Підтримати нас

У Херсоні прикордонники прийняли присягу

Автор статті
01 лютого 2020 13:02
592
Поширити:

В управлінні Херсонського прикордонного загону в урочистій обстановці 12 військовослужбовців, які нещодавно вступили до лав прикордонної служби склали присягу на вірність народу України.

Про це кореспондентам IPC-Херсон розповів голова прес-служби Херсонського прокордонного загону Іван Шевцов.

“Попереду на них чекає 3-місячна підготовка у Навчальному центрі Державної прикордонної служби України де вони отримають усі необхідні знання та практичні навички для служби на кордоні. Нова система підготовки новобранців формує нову генерацію сучасного прикордонника.
Чи не щодня до окремого регіонального центру комплектування звертаються молоді люди з бажанням долучитися до почесної справи охорони державного кордону. Найкращі з них поповнюють лави Держприкордонслужби, яка цінує та поважає кожного прикордонника, піклується про особовий склад, вдосконалює систему соціального забезпечення та є соціально відповідальною установою”, – зазначив Шевцов.

Шевцов зазначив, що перщі відомості про ритуал прийняття присяги зустрічаються ще в літописах  IX ст. Вступаючи до дружини, воїни клялися князеві у своїй вірності, і після цього дружинники вважалися побратимами.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ