Підтримати нас

У Херсоні День козацтва відзначили фестивалем «Козацький заграй». ФОТО. ВІДЕО

Vgoru
14 жовтня 2017 12:18
781
Поширити:

Фестиваль «Козацький заграй» пройшов на центральній міській набережній Херсону.

Провели цей захід, присвячений Дню українського козацтва і Дню захисника України, осередки українського козацтва, які діють в області.

Під час фестивалю усі бажаючі могли взяти участь у традиційних козацьких змаганнях помірятися силою та сприністю.

У культурній програмі виступили фольклорні колективи.

Також козаки частували херсонців кулішем та юшкою.

В Україні 14 жовтня святкують відразу три свята. Перший - Свято Покрови Божої Матері, другий - День українського козацтва, третє свято, дуже молодий - День захисника України. Всі ці свята дуже взаємопов'язані і виникали послідовно.

Зі святом Покрови збігається святкування Дня українського козацтва. З давніх-давен Богоматір вважалася покровителькою всього українського козацтва. А на Січі запорозькі козаки побудували церкву в честь Покрова Богородиці з її іконою. Саме в цей день, козаки збирали Велика рада, на якому обирали гетьмана і визначалися з подальшими військовими планами.

Відомий український етнограф Олекса Воропай писав, що після зруйнування Катериною II Запорізької Січі, козаки, слідуючи за Дунай, несли з собою ікону Покрова Пресвятої Богородиці.

Цікаво, що козаки настільки глибоко і щиро поважали образ Покрови Божої Матері, вірили в її силу і урочисто святкували цей день, що в народі закріпилася і друга назва свята - Козацька Покрова.

${gallery:b07ebcf6aeaa9b54c2b8e258c1bedd44}

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ