Підтримати нас

У Херсоні асоціацію України та ЄС відсвяткували економічним форумом. ФОТОРЕПОРТАЖ

Vgoru
Автор статті
01 вересня 2017 08:37
673
Поширити:

У Херсонську область прибули Голова Сейму Литовської Республіки Вікторac Прaнцкieтic і офіційна делегація Литовської Республіки в рамках урочистостей з нагоди вступу в силу Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, а також для участі в Балтійсько-Чорноморському економічному форумі.

На урочистому відкритті форуму були підписані кілька меморандумів про співпрацю в економічній та спортивній сферах. Зокрема, передбачається, що в Херсоні за участю литовських інвесторів буде налагоджено виробництво панелей для сонячних електростанцій. Також литовці мають намір співпрацювати з херсонськими компаніями в таких сферах, як організація харчування дітей в школах і ЖКГ (водопровідно-каналізаційне господарство).

Крім того, Херсонська область та Литва будуть спільно розвивати водні види спорту (різні різновиди веслування) і стрільбу з лука. Підписані відповідні меморандуми.

Цього року Балтійсько-Чорноморський економічний форум, який раніше проводили тільки в Херсоні, пройшов і в Литві, і в Україні. Литовська частина форуму пройшла в травні в Клайпеді. Українська щойно стартувала у Херсоні.

«Ми маємо успішні приклади бізнес-співпраці Литви і України, - сказав у своєму виступі Голова Сейму Литовської Республіки Вікторac Прaнцкieтic. - Вже десять років між Україною та Литвою курсує контейнерний потяг “Вікінг”. В Україні успішно працюють літовські компанії, які займаються торгівлею, сільським господарством, виробництвом добрив... З Литви в Україну приходять нові, сучасні технології. Так у Херсоні планується відкриття спільного підприємства, яке вироблятиме сонячні панелі, розглядаються можливості співробітництва у розвитку Херсонського морського порту. Літва українцям не тільки довіряє, Літва у вас вірить».

${gallery:c3049c87fbfc3993ad7cee6b59321147}

 

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ