Підтримати нас

У Каланчаку дивилися документальне кіно

03 грудня 2019 08:26
684
Поширити:

На Херсонщині триває Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

Минулої п’ятниці Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA прибув до селища Каланчак.

Команду Мандрівного Каланчак зустрів холодною зливою та штормовим вітром. Не зважаючи на погоду, зала Каланчацького будинку культури виявилася теплою та гостинною. На перегляд фільму «Навмисна смерть» режисерки Сью Вільямс завітали школярі та місцеві жителі.

Регіональна координаторка Мандрівного фестивалю Docudays UA, юристка та керівниця громадської приймальні БО «Фонд милосердя та здоров'я» Олена Старюк розповіла, що  цього року тема фестивалю звертає увагу на проблеми безпеки в цифрову епоху. Через запитання «Дозволити програмі змінити вашу свідомість?» фестиваль  розмірковує над тим, як змінюється наше повсякдення, звички та способи комунікації з появою цифрових технологій, які нові можливості вони відкривають для дослідження реальності та які загрози, пов’язані з контролем та інформаційною безпекою, криються в цифровій мережі.

Фільм «Навмисна смерть» показує, як споживачі люблять і живуть своїми смартфонами, планшетами та лептопами. Шквал технологічних новинок безупинно виливається на ринок, обіцяючи дедалі кращий зв’язок, нескінченні розваги та миттєву інформацію. Обсяги вражають. До 2020 року чотири мільярди людей матимуть особистий комп’ютер. У п’ятьох мільярдів будуть мобільні телефони. Але в цієї революції є й темний бік, прихований від більшості споживачів. У своєму розслідуванні, що відбувається по всьому світу, режисерка Сью Вільямс викриває, що діється за лаштунки індустрії електроніки та доводить: навіть найменші гаджети мають смертельні наслідки для довкілля та здоров’я.

Відкриті покази в Херсоні відбудуться з 1 по 10 грудня традиційно в кінотеатрі Мультиплекс. Вхід на всі заходи – вільний.

Стежте за анонсами на сторінці і Мандрівний фестиваль Docudays UA на Херсонщині.

Фестиваль – не політичний і не комерційний.

Організатори Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA  в Херсонській області:

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ