Підтримати нас

У Каховському районі дільничний офіцер затримав лісових браконьєрів

Автор статті
26 грудня 2019 16:16
732
Поширити:

 У чергову частину Каховського відділу поліції зателефонував дільничний офіцер.

Співробітник повідомив, що поблизу с. Чорнянка виявив двох громадян, які незаконно спиляли дерева акації. Відтепер правопорушники можуть на 3 роки потрапити за грати.

Виклик до райвідділу надійшов близько пів шостої вечора. Під час виїзду слідчо-оперативна група встановила, що двоє мешканців села, віком 17 та 23 роки, за допомогою бензопили спиляли більше десятка дерев акації. Порізані на рівні частини стовбури чоловіки завантажили в причеп до автомобіля «ВАЗ-2106». Загалом поліцейські нарахували в причепі 35 колод довжиною майже по 2 метри кожна.

За словами начальника Каховського відділу поліції Олексія Войчека, правопорушники пояснили, що деревину заготовили для власного використання. Бензопила, транспортні засоби та незаконно спиляні дерева вилучені та доставлені на територію райвідділу. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч.1 ст. 246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу». Санкція статті передбачає покарання від сплати штрафу в сумі від 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, аж до позбавлення волі на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ