Підтримати нас

У Херсонській ОВА розповіли скільки коштів виділили на Департамент здоров'я

Vgoru
Автор статті
12 листопада 2023 15:35
857
Поширити:

У цьому році Департамент здоров'я отримав 53 млн 800 тис. гривень державної субвенції на підтримку обласних закладів охорони здоров'я. Мова йде про будинок дитини, центр служби крові, центр медико-соціальної експертизи та бюро судово-медичної експертизи. 

Про це на брифінгу повідомив перший заступник начальника Херсонської ОВА Дмитро Бутрій. 

За його словами, витрачено 66% коштів – це 35 млн 900 тис. гривень.

“Найбільше, а саме 35 млн 300 тис. гривень, пішли на оплату праці, все інше – оплата комунальних послуг, придбання медикаментів тощо. Економія пов'язана з тим, що частина працівників закладів перебувають у простої”, – додав Бутрій.

На освітню субвенцію виділено 8,3 млн гривень, витрачено 6,6 млн грн на оплату праці фахівців Херсонського та Береславського медколеджів.

Також він зазначив, що освітні медзаклади профінансували з держбюджету. З виділених майже 42 млн гривень витратили 33 млн.

З них 23,5 млн гривень – зарплати, 8,5 млн – стипендії, все інше – харчування, оплата комунальних послуг тощо.

“Цьогоріч у рамках програми розвитку та підтримки обласних комунальних закладів охорони здоров'я витрачено 43,6 млн грн на оплату енергоносіїв, 12,5 млн – зарплати, 150 тисяч – придбання ліків та 1,2 млн – інші видатки”, – сказав перший заступник.

Крім того, з обласного бюджету фінансується обласна база спеціального медичного постачання, обласний дитячий пульмонологічний санаторій Дніпро, обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики.

За 10 місяців витрачено 33,3 млн гривень. Додаткова дотація з держбюджету склала 42 млн гривень.

З них 28,9 млн грн – оплата енергоносіїв, 5,8 млн грн – зарплата, 57 тисяч грн – медикаменти, 70 тисяч грн – харчування, 875 тисяч грн – стипендії та 1 млн грн – інші видатки.

РФ завдавала втрат херсонській лікарні ім. Тропіних більш ніж на п'ять млн гривень. Про роботу лікарні в окупації та після деокупації Херсона, читайте в матеріалі журналістки “Вгору”.

Нагадуємо, з 1 листопада завершено прийом заявок на отримання компенсацій за знищений врожай внаслідок підриву окупаційними військами Каховської ГЕС. На Херсонщині подали 2209 заяв. 

Тетяна Ніколаєва розповіла в прямому ефірі Медіаплатформи “Вгору”, що у Херсонському центрі зайнятості станом на зараз є близько 500 вакансій. Середня заробітна плата по вакансіях, які пропонуються, становить близько 13 тисяч гривень.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ