Підтримати нас

У Херсоні затримали жінку, яка обійняла посаду в окупаційному “управлінні праці та соцзахисту РФ”

Vgoru
Автор статті
10 січня 2024 12:51
391
Поширити:

Під час стабілізаційних заходів СБУ затримала в Херсоні жінку, яка під час окупації міста підтримала незаконну владу та обійняла керівну посаду в “управлінні праці та соцзахисту РФ”.

Про це повідомила Служба безпеки України.

Зазначається, що місцевій жительці інкримінують колабораційну діяльність. Наразі вона перебуває під вартою. Їй загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За даними слідства, підозрювана пішла на співпрацю з російськими окупантами в липні 2022 року. Вона організовувала переведення соцвиплат у рублях.

Також жінка змушувала місцевих жителів оформлювати громадянство Росії, а в разі відмови – погрожувала скасуванням будь-яких соціальних нарахувань. Найбільше від її дій страждали самотні люди похилого віку, особи з інвалідністю та інші представники пільгових категорій населення, стверджують правоохоронці.

Після звільнення Херсонської області, підозрювана залишилися на правобережжі, але змінила місце проживання. Так вона намагалася уникнути правосуддя, йдеться в дописі.

Як встановила СБУ, до того як перейти на бік російських окупантів, жінка працювала в одному з міських управлінь праці та соціального захисту населення.

Станом на 10 січня в Україні розпочали 3 тисячі 541 кримінальне провадження за фактом колабораційної діяльності.

8 січня, СБУ затримала жительку села Борозенське Бериславського району, яка добровільно стала заступницею голови виборчкому Російської Федерації на території громади під час окупації, восени 2022 року.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ