Підтримати нас

У Херсоні за травень волонтери прищепили вже понад 600 собак від сказу

Vgoru
Автор статті
25 травня 2023 15:10
508
Поширити:

З 1 по 7 травня в Херсоні прищепили від сказу понад 600 собак.

Про це повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін на пресконференції Херсонської ОВА.

За словами посадовця, організували стерилізацію бездомних тварин волонтери.

“Це була акція не наша. До нас звернулись волонтери, які тут працювали. Ця команда працює над проєктом «Наступна стерилізація». Вона вже пропрацювала в нас у травні. Ще планує приїхати в липні”, — зазначив Прокудін.

З початку цього року в населених пунктах деокупованої Херсонщини ветеринари прищепили проти сказу 4 тисячі 178 собак. Проти хвороби Ньюкасла щеплено 1 тисячу 320 котів і 61 голову рогатої худоби, проти сибірки — близько 4 тисяч 500 птиць і 950 голів великої рогатої худоби. 

Також ветеринари провели дослідження 557 голів великої рогатої худоби на туберкульоз. У тварин взяли проби крові для дослідження на лейкоз.

“Ця робота триває навіть по пасіках. Обстежили 170 пасік і відібрали близько 600 проб”, — розповів Прокудін.

За його словами, керівники та працівники Держпродспоживслужби мають контролювати перебіг щеплення тварин. А безплатна стерилізація на Херсонщині стала можливою завдяки німецьким благодійникам. 

Нагадаємо, за допомоги зооволонтерів зі своїми господарями возз'єднався херсонський собака Рекс. Його господарі виїздили з міста поспіхом, рятуючись від обстрілів, і були змушені залишити свого улюбленця на сусідів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ