Підтримати нас

У Херсоні відбулося подвійне погашення марки до Дня незалежності — "Україна-мати"

Vgoru
Автор статті
24 серпня 2023 13:43
482
Поширити:

У Херсоні відбулося подвійне погашення марки до Дня незалежності. На марці накладом 600 тисяч примірників зобразили монумент, розташований на Печерських пагорбах Києва – "Україна-мати". Коштує марка 12 грн.

Фотокореспондент Медіаплатформи “Вгору” зробив світлини цієї події.

30 липня 2023 року герб СРСР із монумента частково демонтували. Його повний демонтаж завершили 1 серпня, а 6 серпня замість нього встановили тризуб. Ілюстрацію пам‘ятника з гербом України на щиті авторства Зінаїди Кубар і зобразили на новій марці Укрпошти.

Для погашення поштового блоку випустили також конверт «Перший день». Загальний тираж конверта — 50 тисяч екземплярів. Також у продаж надійшов немаркований художній конверт та листівка трьох видів. Кожна листівка має свою назву: Віра, Надія, Любов.

Подвійне спецпогашення означає, що було використано два штемпелі Миколаївської та Херсонської дирекції АТ «Укрпошта».

По одному екземпляру марки пізніше передадуть до краєзнавчих музеїв Миколаєва та Херсона.

На початку серпня в Херсоні погасили марку "Винищувачі зла". Випуск присвячений бойовим літакам-винищувачам F-16. 

На межі Херсонщини та Миколаївщини погасили марку, присвячену СБУ. Укрпошта 26 липня офіційно ввела в обіг поштову марку "Служба безпеки України", що завершує серію "Слава Силами оборони і безпеки України". Цей випуск присвячений захисникам і захисницям, які боронять нашу землю, і тим, хто віддав за неї життя.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ