Підтримати нас

У Херсоні відбудеться історичний фестиваль LEGIO Historica

Vgoru
Автор статті
27 вересня 2021 15:00
1,395
Поширити:

Уже вчетверте у Херсоні відбудеться історичний фестиваль LEGIO Historica*.

Протягом двох днів, 2 та 3 жовтня, понад 20 істориків розповідатимуть про місцеву та українську історію.

Фестиваль проходитиме на трьох локаціях: у Літмузеї - відділі Херсонського обласного краєзнавчого музею, артпросторі FREEDOM, Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олеся Гончара.

На вас чекатимуть майстер-класи, настільні ігри, кінопокази, книжковий ярмарок, дискусії та презентації. З незвичного, відвідувачам запропонують: потримати зброю українських вояків часів Української революції (1917-1921), висловитись про те, хто є (анти)героєм Херсона, подивитися нові документальні стрічки, відвідати екскурсії містом і музеями, навчитися шукати інформацію про родичів в архівах, знімати документальне кіно та захищати історичну та культурну спадщину.

Повна програма цьогорічного фестивалю:

Завантажити програму можна у PDF-форматі - за посиланням: https://bit.ly/3ANh2Yy

Вхід на всі заходи фестивалю - безоплатний!

Захід буде проведений із дотриманням карантинних вимог.

Фестиваль організований у межах Міської програми "Молодь Херсона" 2021-2025 рр. за підтримки Управління молоді та спорту Херсонської міської ради. Захід буде проведений з дотриманням усіх карантинних обмежень.

*Legio Historica - це перший в Україні історичний науково-популярний фестиваль, який проводиться з 2017 року. Її авторами стали тодішні студенти та викладачі історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

На головному фото: Екскурсія містом під час першого фестивалю у Херсоні. Фото з архіву "Вгору"

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ