Підтримати нас

У Херсоні річка Дніпро повернулася у своє попереднє річище

Vgoru
Автор статті
25 червня 2023 12:31
1,437
Поширити:

Станом на 25 червня річка Дніпро у Херсоні повернулась у межі річища. Рівень води становить 33 см. За добу рівень знизився на 4 см, сумарний спад з часу підриву Каховської ГЕС – 5 м 35 см.

Про це повідомляє Міндовкілля.

У районі природного парку «Нижньодніпровський» середній рівень води близько 30 см Продовжується обміління акваторії у нацпарку «Великий Луг». Під загрозою осушення залишається водно-болотне угіддя «Сім маяків». Архіпелаг «Великі та Малі Кучугури» повністю осушений. У нацпарку «Кам'янська Січ» рівень знизився орієнтовно на понад 13 м.

Підтопленими залишаються два населені пункти (2 будинки) на правобережжі Дніпра та 17 населених пунктів на тимчасово окупованому лівобережжі.

Вибухотехніки мають змогу обстежувати території через зниження підтоплення. Так, перевірили майже 620 гектар територій, що раніше були затоплені. Там виявили та знешкодили 76 вибухонебезпечних предметів.

Після затоплення через підрив росіянами Каховської ГЕС у тимчасово окупованому селі Корсунка із 720 будинків вцілили 15. Оселі розмокли та впали. Люди повертаються тільки для того, щоб забрати вцілілі речі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ