Підтримати нас

Середній рівень підтоплення 33 см: вибухотехніки перевірили майже 620 гектарів територій, які були затоплені

Vgoru
Автор статті
25 червня 2023 07:45
401
Поширити:

На ранок 25 червня середній рівень води на Херсонщині складає 33 см. Вибухотехніки мають змогу обстежувати території. Так, перевірили майже 620 гектар територій, що раніше були затоплені. Там виявили та знешкодили 76 вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомляє начальник ОДА Олександр Прокудін.

Газопроводи герметичні у 51 багатоповерхівці в центральній частині Корабельного мікрорайону, перевірив "Херсонгаз".
 
Корабельний мікрорайон Херсона прибирали понад 70 робітників та 17 одиниць техніки. Чистішими стали ще 18,1 тисячі квадратних метрів житломасив. Звідти вивезли майже 190 тонн сміття, ідеться в дописі. У Калинівській та Тягинській громадах за добу прибрали на 800 квадратних метрах територій, звідти вивезли близько п'яти тонн сміття. З Білозерської громади вивезли п'ять кубометрів сміття. Фахівці обстежують підтоплені оселі – склали 4 акти. Також в Калинівській громаді розмінували п'ять будинків.

“Херсонводоканал” розпочав дезінфекцію водопровідної мережі у Корабельному мікрорайоні. Фахівці відібрали проби води та відправили на лабораторне дослідження. Працівники комунального підприємства продовжили відкачувати воду з затоплених приміщень та лагодити обладнання, повідомив Прокудін.

23 червня працівники Херсонводоканалу продовжили ліквідовувати наслідки надзвичайної ситуації на помпових станціях водопроводу і каналізації. Працівники виконали дезінфекцію двох артезіанських свердловин і почали заповнення водою з гіпохлоритом натрію резервуара питної води після обстеження  його санітарного стану. 

Нагадуємо, що рятувальники завершили збір нафтопродуктів, які осіли поблизу населеного пункту в заплаві річки Вірьовчина.

На Херсонщині тривають відновлювальні робити після підтоплення через підрив росіянами Каховської ГЕС.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ