Підтримати нас

У Херсоні окупанти перевдягаються в цивільний одяг і готуються до вуличних боїв, - Генштаб

Vgoru
07 листопада 2022 08:50
584
Поширити:

У тимчасово окупованому Херсоні російські окупаційні війська перевдягаються в цивільних, займають будинки мирних мешканців і готуються до вуличних боїв.

Про це повідомляє Генштаб у ранковому зведенні станом на 7 листопада. 

Водночас очільниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного Марафону заявила, що загарбники планують залучити інструменти пропаганди, щоби спробувати дискредитувати військових ЗСУ. 

"Окупанти в Херсоні знову повернулися до шантажу мирного населення. У зв’язку з тим, що Бериславський район мирні мешканці не хочуть залишати, не активно виїжджають, вони почали активно залякувати підривом дамби. Знову роблять вкиди, що ЗСУ обстрілюють цивільну інфраструктуру, розганяють тему з обстрілом шлюзів, але так само як і “брудна бомба”, ці повідомлення не знаходять підтримки, на яку вони розраховують. Це говорить про те, що не маючи чіткої стратегії на полі бою – вони намагаються підтягувати інформаційні ресурси, які не спрацьовують", – зазначила Гуменюк.

Наталія Гуменюк закликала херсонців не піддаватися на провокації. І вкотре наголосила, що українські військові дотримуються правил ведення війни та не завдаватимуть ударів по мирному населенню. 

Нагадаємо, раніше Генштаб повідомляв, що в Херсоні окупанти розсилають повідомлення з попередженнями про нібито підготовку ЗСУ масованого обстрілу. І закликають населення якнайшвидше залишити правобережну частину міста.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів