Підтримати нас

У Херсоні готуються до осінньої призовної кампанії

Автор статті
28 серпня 2021 06:30
1,010
Поширити:

До старту осінньої призовної кампанії 2021 року в Херсоні залишилося ще понад місяць, а до неї вже почали активно готуватися.

Так, днями в Херсонській міськраді відбулася нарада, в якій взяли участь заступник міського голови Володимир Пепель, начальник Херсонського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Пантюхін, представники місцевої влади, поліції, територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Нинішньої осені кампанія пройде з 1 жовтня по 31 грудня, в плані - набір на строкову військову службу 4 тисяч 447 осіб.

Володимир Пепель зазначив, що навесні місто виконало план з призову строковиків на сто відсотків. Хоча довелося зіткнутися і з проблемами. Були випадки ухилення призовників від служби, багато юнаків не прийшли на призовні дільниці. Ще один нюанс - з кожним призовом зростає кількість призовників, непридатних до служби. Крім того, як сказав Пепель, навесні мала місце бездіяльність деяких керівників організацій та установ щодо інформування та направлення призовників на дільниці.

У міськраді повідомляють: у старостинських округах і в районних у Херсоні радах створені мобільні групи для розшуку призовників і вручення їм повісток.

“На військову службу призивають з 18 до 27 років. І призивають до військових частин, які перебувають у постійних місцях дислокації. Якщо призовник захоче, то він може потім перейти служити на контракт, і тоді зможе брати участь в Операції об’єднаних сил на Сході України, - розповів начальник Херсонського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Пантюхін.

Також стало відомо, що обов'язковий медогляд призовники почнуть проходити вже з 30 серпня.

Раніше на сесії Херсонської міськради було прийнято рішення про фінансування діяльності міського військового комісаріату на 427 тисяч гривень.

Більше новин Херсона читайте у нашому Телеграм-каналі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ