Підтримати нас

У Франції проходить виставка Тетяни Болгарової "Кам'яні вишиванки Нової Каховки в текстилі”

05 червня 2024 15:24
201
Поширити:
Фото зі сторінки Тетяни Болгарової у фейсбуці

У Парижі в Українському культурному центрі до 28 червня триватиме виставка "Кам'яні вишиванки Нової Каховки в текстилі” майстрині з Херсона Тетяни Болгарової.

Про це пише видання Novakahovka.city.

Тетяна Болгарова – це дизайнерка, керамістка та майстриня вишивки.

За її словами, проєкт покликаний розповісти про культурну спадщину України, яку знищила Росія, адже європейці краще сприймають інформацію через культуру.

 

Знайти фінансування на транспортування панно та переліт, як розповідає Тетяна Болгарова, один з основних викликів в організації виставки, проте для неї це звичний процес.

З підготовкою Тетяні допомагає її 16-річний син Тимур.

“Наприклад, у Шумені він самостійно розвісив панно, тому що я погано почувалася, бо поїхала з високою температурою. Він дорослішає, більше розуміє всі процеси навколо, з ним легко і зручно”, – додає майстриня.
  • Протягом тижня в Херсоні проходитиме виставка "Комунізм=рашизм", створена командою Архіву національної пам’яті. У ній представлені історії 13 українців 20 та 21 століть, які постраждали від радянської та сучасної російської влади.
  • З 30 травня по 28 липня у Києві в Національному музеї Тараса Шевченка (бульвар Тараса Шевченка, 12) проходитиме виставка Музею воєнного дитинства “Вийти з тіні”.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів