Підтримати нас

У Херсоні проходить виставка "Комунізм=рашизм"

05 червня 2024 14:14
234
Поширити:
Фото: Суспільне Херсон

Протягом тижня в Херсоні проходитиме виставка "Комунізм=рашизм", створена командою Архіву національної пам’яті. У ній представлені історії 13 українців 20 та 21 століть, які постраждали від радянської та сучасної російської влади.

Про це повідомили кореспонденти Суспільне Херсон.

В експозиції представлені вісім банерів, на яких історій людей. За словами директора Архіву національної пам’яті Ігоря Кулика, герої – це директори шкіл, підприємці, науковці з різних регіонів країни.

“Комунізм і рашизм – це абсолютно ідентичні ідеології з одними й тими самими виконавцями, з одними й тими самими ідеями, і, власне, знизу з’явилися саме ті люди, які ніби як продовження цих речей”, – додав він.

Також Кулик порівняв дві історії: Федір Степаненко – це директор школи, який загинув у 38-му році. Наталія Косова – директорка школи з Генічеська на Херсонщині, її теж вбили російські окупанти.

"Це потрібно, бо у людей, особливо мого віку пенсійного до комунізму є така прив'язаність, і багато є пенсіонерів, які не можуть забути радянські часи", – сказав Михайло Підгайний.

Відвідувач виставки Олександр Корінчук розповів, що найбільше його вразила історія Любові Панченко з Бучі, яка постраждала від комуністичного режиму та від російського вторгнення, передають журналісти. 

Перший показ відбувся у червні 2022 року. Зазначається, що експозицію вже побачили жителі понад 50 населених пунктів не лише України, а й Естонії, Литви, Латвії та США. 

  • З 30 травня по 28 липня у Києві в Національному музеї Тараса Шевченка (бульвар Тараса Шевченка, 12) проходитиме виставка Музею воєнного дитинства “Вийти з тіні”.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів