Підтримати нас

У деокупованих громадах Херсонщини на 65% скоротилась кількість населення

28 жовтня 2024 18:50
191
Поширити:
Фото: Олександр Корняков/ "Вгору"

У деокупованих громадах Херсонської області кількість населення скоротилася на 65% - це 154 тисяч людей.

Такі дані містить дослідження “Аналіз соціально-економічної ситуації деокупованих громад. Херсонська область”, презентація якого відбулася в Укрінформі.

Станом на травень 2024 року, у 16 деокупованих громадах (Нововоронцовська, Бериславська, Новорайська, Борозенська, Великоолександрівська, Високопільська, Калинівська, Кочубеївська, Милівська, Новоолександрівська, Чорнобаївська, Дар’ївська, Музиківська, Станіславська, Білозерська, Херсонська) Херсонської області кількість жителів зменшилася до 154 тисяч 133 людей, що майже на 296 тисяч жителів (65%) менше порівняно з кількістю жителів до 2022 року.

“Коли ми говоримо про демографію, про 154 тисячі чоловік, які лишилися на правобережжі Херсонщини, то розуміємо, що ситуація дуже погана. Ключовий виклик для надання будь-яких послуг з точки зору держави — це відсутність людей, які виїхали або за кордон, або на більш безпечні території”, - розповів член Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін під час презентації дослідження.

Найбільше людей похилого віку, вони складають 15% від загальної кількості жителів у всіх громадах.

  • Агентство ООН у справах біженців виділяє 7 мільйонів доларів на фінансування програми з надання деяким категоріям населення грошової допомоги на зимовий період. Загальний бюджет програми становитиме 37 мільйонів доларів.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів