Підтримати нас

У Болгарії відкрилася перша виставка «Кам'яні вишиванки Нової Каховки в текстилі»

Vgoru
Автор статті
25 серпня 2023 12:47
325
Поширити:

Перша виставка артпроєкту «Кам'яні вишиванки Нової Каховки в текстилі» відкрилась у столиці Болгарії до річниці Незалежності України.

Про це у фейсбуці повідомила майстриня з Херсона Тетяна Болгарова.

Усі фото зі сторінки Тетяни Болгарової

На виставці представили 12 текстильних панно – копій «кам’яних вишиванок» Нової Каховки, збудованої в 1950-х роках під час будівництва Каховської ГЕС і Північнокримського каналу. "Кам'яні вишиванки" створені за ескізами українського художника-монументаліста Григорія Довженка.

Захід відкрили Міністр культури Болгарії Кристю Кристев і Посол України в Болгарії Олеся Ілащук, ідеться в дописі.

"Відтоді, як почався цей варварський напад російської сторони на Україну, окупанти щодня нищать історичну та культурну спадщину України. І я, як міністр культури Республіки Болгарія і як людина, яка має безпосереднє відношення до культури протягом усього свого життя, рішуче засуджую ці варварські та нелюдські дії з боку російської сторони", – сказав міністр культури Болгарії на відкритті виставки.

Як зазначається, виставку відвідали представники уряду, парламенту, духовенства, столичної мерії Болгарії та української громади в Софії.

Нагадаємо, з 10 по 22 липня в Одесі тривала мандрівна виставка «Окупована спадщина: кам’яні вишиванки Нової Каховки». 

А 22 серпня на чемпіонаті Європи з легкої атлетики серед спортсменів із порушенням слуху золоту медаль виборола спортсменка з Нової Каховки Юлія Кисильова.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ