Підтримати нас

В Одесі відбудеться виставка кам’яних вишиванок Нової Каховки

Vgoru
Автор статті
09 липня 2023 08:12
646
Поширити:

Завтра, 10 липня, в Одесі на площі біля Олександрівської колони в парку ім. Т. Шевченка відбудеться відкриття мандрівної виставки «Окупована спадщина: кам’яні вишиванки Нової Каховки». Початок об 11:00. Вулична експозиція в Одесі у парку Шевченка триватиме до 22 липня.

Про це повідомляє Новокаховська МВА.

Виставку та воркшоп представлятимуть авторки та кураторки проєкту, засновники ГО «Новокаховське товариство охорони культурної спадщини» Тетяна та Єлізавета Євсеєві, ідеться в дописі.

Як зазначається, під час відкриття виставки можна взяти участь у майстеркласі зі створення кам’яних панно у техніці Григорія Довженка – українського художника-монументаліста XX ст. У 50-х роках близько 180 житлових будинків та закладів у Новій Каховці були оздоблені завдяки творчості та винаходу художника-бойчукіста Григорія Довженка. Саме він започаткував техніку різьблення по сирому тиньку, яка дозволила створювати кам’яну вишиванку на будівлях міста. 

Нагадаємо, лучниця з Нової Каховки Анастасія Павлова перемогла на Європейських іграх у Кракові. Вона розділила перемогу з британкою Гейлі Пенні. Також спортсменка встановила новий рекорд України за набраними очками у стрільбі з лука.

Заочно повідомили про підозру окупаційному голові «Новокаховської військово-цивільної адміністрації» Володимиру Леонтьєву. Він віддав наказ військовим РФ позбавити свободи Бериславського міського голову Олександра Шаповалова. Гауляйтера можуть покарати позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ