Підтримати нас

У Білозерці рівень води опустився до 70 см. У навколишніх селах води менше метра

Vgoru
16 червня 2023 09:31
478
Поширити:
Станом на 16 червня рівень води у селищі Білозерка - 70 см. У селі Дніпровське пів метра води. Рівень води у селах Янтарне, Берегове, Велетенське, Кізомис менше пів метра - 40 см. Відкачали воду з 32 будинків Білозреської громади.
Про це повідомляє Білозерка військова адміністрація.
 
Дорога від Білозерки через Приозерне і Камишани до Херсона вже вільна для проїзду.

"На ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації задіяли ДСНС та комунальне підприємство «Водограй». Допомагають ліквідувати наслідки волонтери харківського благодійного фонду "Мирне небо" і ескаватор комунального підприємства ХОКАРС", - ідеться в дописі.

Нагадаємо, Білозерка - селище міського типу Херсонської області, розташована на березі озера Біле, що рукавом сполучене з Дніпром. Через повінь, яку спричинив теракт РФ на Каховській ГЕС, у північно-східній частині населеного пункту було підтоплено та пошкоджено понад десяток будинків, щонайменше один з них тепер майже повністю зруйнований. Крім того, затопило майже усі навколишні шляхи. Дістатися до селища з Херсона можна було лише в об’їзд через Надеждівку. А це - “додаткові” 26 км.

Відступати вода почала лише на другу добу після підриву греблі. На ранок 13 червня відкрився проїзд через міст на звичайному автомобільному та автобусному маршруті до Херсона через селище Приозерне.

Також читайте історію Інни з Білозерки. В окупації 31 березня 2022 року Інна народила сина – маленького Івана.
 
Російська армія з артилерії обстріляла Білозерку 13 червня. Пошкоджено подвір'я церкви, унаслідок чого загинув священник. Загиблому було 72 роки. Також поранення отримала 76-річна жінка.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ