Підтримати нас

У аптеках Херсонщини відсутні препарати, які мають відпускатися за програмою «Доступні ліки»

Vgoru
20 червня 2017 06:10
241
Поширити:

У постачальників відсутні 14 найменувань ліків, які входять до Реєстру по програмі «Доступні ліки», такі як: таблетки 25 мг. Верошпірон виробництва Угорщина, таблетки Нугрел виробництва Індії, Аміодароен виробництва АТ «Лекхім-Харків» та інші.

Це виявлено під час травневого моніторингу, проведеного спеціалістами ГУ Держпродспоживслужби Херсонської області в рамках урядової програми «Доступні ліки».

Моніторинг проводився відповідно до доручення Кабінету Міністрів України. Спеціалісти за травень 2017 р. опрацювали інформацію від 5 аптечних закладів області, проаналізовали 1962 ціни на лікарські засоби щодо дотримання вимог законодавства у сфері ціноутворення.

Сектором контролю за регульованими цінами щомісячно шляхом отримання інформації від суб’єктів господарювання, які беруть участь у програмі, буде здійснюватися аналіз наданої аптечними закладами інформації. Зокрема, щодо обсягу реалізованих лікарських засобів, розмірів граничних оптово-відпускних, закупівельних та фактичних роздрібних цін, розмірів застосованих торговельних надбавок на ліки, що внесені до реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, затвердженого наказом МОЗ України від 03.04.2017 № 360.

Проведена робота спрямована на забезпечення контролю за правильністю застосування суб’єктами господарювання державних регульованих цін, запобігання випадків порушень державної дисципліни цін на лікарські засоби.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ