Підтримати нас

У 2018 році у Херсоні закупили туберкуліну та тромболізису на сумму понад 1 млн грн

15 червня 2019 07:02
640
Поширити:

У 2018 році у Херсоні закуплено туберкулін на суму 789,9 тис. грн для проведення туберкулінодіагностики дітей та підлітків та медикаменти для проведення тромболізису на 220 тис.грн.

Така інформація міститься у звіті щодо виконання у 2018 році Міської цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз та Міської програми допомоги хворим на гостре порушення мозкового кровообігу, повідомляється на сайті Херсонської міської ради.

26,2 тис. грн та 50,9 тис.грн із міського бюджету витратили на придбання харчових наборів для соціальної підтримки хворих на туберкульоз та закупівлю сучасних мікроскопів для лабораторій міських лікарень.

Окрім того, завдяки введенню поетапної допомоги хворим на мозковий інсульт, у Херсоні у 2018 році вдалося госпіталізувати понад 92% хворих.

Етапна модель надання допомоги хворим постійно вдосконалюється:

- в інсультному центрі працює комп'ютерний томограф у цілодобовому режимі;

- на базі центру відкрито блок інтенсивної терапії на 6 ліжок;

- в роботу неврологічних відділень впроваджені лікувальні та реабілітаційні комплекси тощо.

Туберкулін - діагностичний препарат, що застосовується для виявлення алергічної реакції в осіб, інфікованих туберкульозними бактеріями.

Тромболізис -методика розчинення тромбу, що сприяє відновленню у хворого нормального кровотоку при інсульті і до 27% підвищує його шанси вижити й уникнути інвалідності.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ