Підтримати нас

Тиждень рятувальників Херсонщини

31 липня 2020 08:00
340
Поширити:

З понеділка, 27 липня, по п'ятницю, 31 липня в Херсонської області рятувальники Головного управління ДСНС взяли участь у ліквідації 34 пожеж на відкритих територіях.

У спеку необережність людей, які розпалюють вогонь на пікніках або ж “просто” викидають недопалок у траву, може спричинити суттєву шкоду екосистемам. Але як не закликають вогнеборці громадян ставитися ретельніше до своєї поведінки на природі, майже щодня виникають такі пожежі. 

Крім того, на цьому тижні до нововоронцовських рятувальників звернулися жителі села Михайлівка та повідомили, що за межами населеного пункту виявили вибухонебезпечний предмет, схожий на снаряд часів Другої світової війни. Для усунення небезпеки було направлено заявку в групу піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону обласної ДСНС. Місце виявлення взяли під охорону співробітники поліції. Міну знешкодили. 

Також 28 липня на трасі біля села Князе-Григорівка Великолепетиського району сталась дорожньо-транспортна пригода. Водій автомобіля MERCEDES BENZ не впорався з керуванням, з’їхав з дороги та зіткнувся з деревом. Через сильну деформацію автівки чоловіка затисло, і він не міг самотужки вибратися. На місце події було направлено черговий розрахунок третьої Державної пожежно-рятувальної частини. Рятувальники за допомогою спеціального інструменту деблокували потерпілого та передали його до карети швидкої допомоги.

Найрезонанснішою подією стало підтоплення внаслідок зливи села Сокологірне Генічеського району. Підтопленими виявилися 45 подвір'їв та будівель (в яких мешкає десь 80 осіб). Як повідомляє пресслужба ГУ ДСНС в області, на 9 ранку 30 липня залишалися підтопленими 25 подвір'їв та 20 будівель, відкачано 13504 куб.м. води. Рівень води в будинках від 3 до 8 см., рівень води на подвір'ях від 5 до 20 см. На місці події працює 12 одиниць техніки та 15 чоловік: з них від ДСНС 6 одиниць техніки та 10 чоловік особового складу, від Херсонської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби 1 автомобіль, 4 мотопомпи та 4 працівники, 1 екскаватор від облводгоспу.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ