Підтримати нас

Третю річницю Революції гідності в Херсоні відзначили мітингом, ходою і молебнем. ФОТОРЕПОРТАЖ

Vgoru
21 листопада 2016 16:27
258
Поширити:

З нагоди Дня Свободи та Переваги, що відзначається сьогодні, 21 листопада, в Херсоні пройшли мітинг, хода та молебень, в яких взяли участь активісти Євромайдана, керівники області та міста, представники духовенства та громадськості.

Промовці згадували про події трирічної давності, говорили про те, що боротьба за свободу і гідність українців тільки почалася, і продовжуватиметься ще не один рік.

Також учасники урочистих заходів вшанували хвилиною мовчання пам'ять героїв Небесної сотні, а також земляків, які загинули під час війни в Донбасі.

У бойових діях на Сході України загинули 98 жителів Херсонщини, які воювали в складі частин ЗСУ, Нацгвардії і добровольчих батальйонів.

День гідності і свободи - державне свято України. Встановлено в 2014 році, відзначається 21 листопада, в річницю початку «Помаранчевої революції» (2004 рік) і «Революції гідності» (2013-2014 рр.). Є свого роду наступником державного свята «День свободи», який відзначався в річницю «Помаранчевої революції» в 2005 - 2010 рр. і був скасований указом президента України Віктора Януковича. В указі Президента України Петра Порошенка про заснування цього свята кажуть, що свято було засновано для збереження і донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також на знак належної поваги патріотизму і мужності громадян, які восени 2004 року і в листопаді 2013 року - лютому 2014 року встали на захист демократичних цінностей, прав і свобод і національних інтересів держави та її європейського вибору.

${gallery:bc73543d8e148696ed795f0b2708ebe6}

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів