Підтримати нас

Табличка "на задвірках". ФОТО

02 лютого 2021 16:00
768
Поширити:

Як відомо, літератор Борис Андрійович Лавреньов (справжнє прізвище - Сергєєв) народився, жив і навчався в Херсоні.

За роки, що минули, можна по-різному оцінювати творчість письменника, яка майже повністю була просякнута радянською ідеологією сталінської епохи. Проте  талант автора як майстра художнього слова і опуклих, експресіоністських образів рідко заперечують навіть найжорсткіші його критики.

Але мова не про це. У нашому місті ім'я Лавреньова присвоєно гімназії номер 20, де він навчався, літературному музею, де він жив, обласній бібліотеці для юнацтва і вулиці в Шуменському мікрорайоні. 

На стіні музею колись висіла бронзова меморіальна табличка на згадку про літератора, але її давним-давно поцупили "чорні металісти". Відновлювати цей об'єкт не стали. 

А ось на вищезгаданій вулиці відповідна дошка (щоправда, не металева, а мармурова) є. Хоча можна припустити, що про її існування геть нічого не знають не тільки жителі інших районів міста, а й мешканці самої вулиці.

Тому що місце, де розташована ця пам'ятка, настільки  малопримітне, що тільки чиєсь гостре око або випадковий погляд може зафіксувати табличку. По суті, це вузький прохід між стіною багатоповерхівки і парканом чергової новобудови. До того ж, як бачимо, текст на табличці російськомовний.

Можливо, міській громадськості і владі варто б звернути увагу на такий факт і передбачити відновлення і перенесення пам'ятного знака в більш публічний простір. 

Фото Миколи Овчаренка

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ