Підтримати нас

Святкувати перемогу гідності ще рано

Vgoru
27 листопада 2015 11:04
238
Поширити:

Другу річницю Революції гідності у Херсоні відзначили молебнем, святковою ходою, урочистим мітингом.

Під час молебну, який відбувся біля меморіального комплексу “Героям слава!”, присутні вшанували пам'ять і героїв Небесної сотні, і воїнів, загиблих у зоні АТО. А також помолилися за якомога скоріший прихід миру в Україну та перемогу над агресором.
На мітингу виступили активісти херсонського Євромайдану, які згадали події, що відбувалися два роки тому, і зазначили, що найзначніше досягнення Революції гідності – поява серед посадовців та депутатів значної кількості патріотично налаштованих людей, які стали рушійною силою реформ.

“Колись ми вважали, що важливі для країни політичні рішення приймають виключно високопосадовці, які сидять у Києві. Але Майдан довів, що впливати на розвиток країни може і повинен саме народ. У цьому його найбільша цінність: люди не повинні миритися з такими рішеннями чиновників, які не йдуть їм на користь”, – сказав у своєму виступі Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко.

Водночас виступаючими було зазначено й те, що багато чого ще не вдалося досягти, підтвердженням чого став реванш екс-регіоналів на виборах у місцеві органи влади у деяких містах і районах області.

Напередодні свята у соцмережах писали, що посадовці облдержадміністрації роздали керівникам бюджетних установ вказівки забезпечити присутність своїх підлеглих на урочистих заходах. Співробітники ОДА у особистих бесідах також підтвердили, що чули про такі розмови з деякими керівниками бюджетних установ. Але все ж таки на захід, скоріше за все, більшість людей прийшла за власним бажанням. Серед присутніх було багато активістів Херсонського Євромайдану. І, судячи з того, що вони говорили під час влаштованого перед мітингом “вільного мікрофону”, більшості з них було не до вподоби те, що річниці Майдану перетворюються на так звані протокольні свята, куди чиновники приходять “засвітитися”. Казали, що День Гідності і Свободи – одне з свят “зі сльозами на очах”. Бо хоча й відзначається воно у лютому, коли два роки тому Майдан був ще мирним, але кожна знаменна дата, пов’язана з тими подіями, неможлива без згадування про Небесну сотню.
Казали люди й про те, що, за великим рахунком, святкувати перемогу Майдану ще рано.

${gallery:26ca921b33c2cc557fb0176ed85e500d}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ