Підтримати нас

Сума збитків понад 1 млн гривень: на Херсонщині правоохоронці виявили браконьєрські знаряддя лову

Вгору
Автор статті
18 березня 2024 19:03
226
Поширити:
Фото зі сторінки поліції

У Херсонській області в озері Біле правоохоронці виявили браконьєрські знаряддя лову: 31 раколовку загальною довжиною 254 метри та 4 сітки загальною довжиною 200 метрів. 

Про це повідомила поліція Херсонської області.

Зазначається, що в незаконні знаряддя лову потрапили понад 300 раків та риба – карасі, окуні. 

“Поліціянти випустили водні живі біоресурси в природне середовище, чим запобігли завданню збитків державі на суму 557 тисяч 040 гривень”, – йдеться в повідомленні.

Як інформують правоохоронці, наразі встановлюються люди, які незаконно розмістили сітки та вирішується питання щодо притягнення їх до відповідальності.

Також минулого тижня працівники сектору поліційної діяльності на воді спільно з інспекторами Херсонського рибоохоронного патруля провели рейд на річці Кошова, що на території Національного природного парку «Нижньодніпровський». Вони помітили човен, у якому люди незаконно ловили рибу, повідомляють у поліції.

Поліціянти виявили в них 7 браконьєрських сіток загальною довжиною 368 метрів, а також рибу: тарань, окуні, щуки, карасі та раків. Сума збитків, завданих державі, складає 444 тисяч 888 гривень. Наразі човен та знаряддя лову вилучені. 

  • Херсонський “Рибоохоронний патруль” на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці регулярно звітує про складені на браконьєрів акти, вилучені заборонені знаряддя лову, затриманих любителів дармової риби. Під цими публікаціями можна побачити негативні реакції читачів. Мовляв, люди якось намагаються вижити, а їх штрафують і забирають останнє. Журналісти “Вгору” спробували розібратися в ситуації, поговоривши із заступником начальника відділу охорони водних біоресурсів “Рибоохоронний патруль” Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм Дмитром Євсеєвим.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ