Підтримати нас

Судитимуть мешканку Херсона – Олену Некроткову (Шелестенко). Виправдовувала збройну агресію РФ та поширювала антиукраїнську пропаганду

Vgoru
Автор статті
21 серпня 2023 12:27
2,095
Поширити:

Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо місцевої жительки Олени Некроткової (Шелестенко) за фактом колабораційної діяльності та виправдовування збройної агресії РФ проти України. Їй загрожує до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, під час тимчасової окупації Херсонської області обвинувачена, маючи досвід у сфері журналістики, здійснювала інформаційну діяльність, спрямовану на підтримку держави-агресора.

Зазначається, що, бувши “кореспонденткою” одного із радикальних антиукраїнських інтернет-видань, підозрювана просувала наративи російської пропаганди.

Шелестенко дискредитувала дії органів влади та державних діячів України, організовувала інтерв’ю із самопроголошеними керівниками окупаційних органів й особисто розповідала представникам росЗМІ фейкову інформацію, викривляючи реальний стан речей.

Брала участь у російському форумі, де публічно заперечувала збройну агресію держави-окупанта проти України, та підтримувала ідею, ніби Україна сама «вбиває» своїх людей.

“Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено, що її висловлювання мають пропагандистський характер та спрямовані на виправдання, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України”, – йдеться в дописі.

Фото із бази зрадників Херсона

Раніше їй повідомляли про підозру. Бувши кореспонденткою одного з інтернет-видань, підозрювана висвітлювала діяльність окупаційних органів, виправдовувала збройну агресію Росії проти України.

Журналістка Медіаплатформи “Вгору”, писала матеріал про “Заслужену журналістку України” Тетяну Каменську. Власниці херсонської телерадіокомпанії “ВТВ плюс” загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна та до п’ятнадцяти років позбавлення права займатися певною діяльністю.

Про те, які медіа працюють на окупованій території та хто там працює, Медіаплатформі «Вгору» розповів представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Херсонській області Сергій Мовчан. До речі, пан Сергій пережив окупацію в Херсоні й мав можливість спостерігати за діями загарбників у намаганні налагодити свою систему «промивання мізків».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ