Підтримати нас

Судитимуть гауляйтера Нижньосірогозького району петра збаровського

Vgoru
Автор статті
17 березня 2023 12:02
725
Поширити:

Прокурори Генічеської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо колабораційної діяльності фейкового голови Нижніх Сірогоз петра збаровського. 

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, у березні 2022 року він обійняв свою “посаду”, про що заявив місцевому населенню під час зустрічі в будинку культури. Після призначення чоловік схиляв керівників державних установ та закладів до співпраці з окупантами.

У взаємодії з представниками окупаційної влади держави-агресора він виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, здійснював загальне керівництво закладами освіти, культури, охорони здоров’я.

Окрім цього, чоловік надав інтерв’ю російським псевдозмі, в якому просував наративи, притаманні ворожій пропаганді.              

Нагадаємо, за даними Центру журналістських розслідувань, у 2020 році петро збаровський був обраний головою Новотроїцької територіальної громади від проросійської партії «опозиційна платформа – за життя». Перед тим він працював на керівних посадах у ТОВ «Віндкрафт Україна». Ще раніше очолював Новотроїцьку районну раду, до якої був обраний від «Соціал-демократичної партії України (об’єднаної)». А у 2006 і у 2014 роках без успіху висувався до Верховної ради України від опозиційного блоку «Не так!» і партії Сергія Тигипка «Сильна Україна».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ