Підтримати нас

Судитимуть ексзаступницю директора медичного закладу, що сприяла вивезенню дітей із Херсонщини

Вгору
29 березня 2024 10:32
303
Поширити:
Фото Офісу Генерального прокурора

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо колишньої посадовиці Херсонського Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф за фактом пособництва державі-агресору. Наразі обвинувачена утримується під вартою, де очікуватиме на вирок суду.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

Слідством встановлено, що в червні 2022 року жінка обійняла посаду окупаційного заступника керівника в незаконно створеній установі Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Згодом отримала посаду «головного позаштатного фахівця» за своїм напрямком роботи в окупаційному Міністерстві охорони здоров’я області. 

У жовтні 2022 року сприяла примусовому вивезенню одинадцятьох дітей із Херсона на територію окупованої АР Крим. Для цього надала транспорт і для супроводу залучила підпорядкованих фельдшерів. 
 
Також, виконуючи розпорядження окупаційного голови Херсонщини, допомогла вивезти спецавтомобілі комунальної установи на лівобережжя.

Імовірно, йдеться про Інесу Чамлай. Їй загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

  • 12 січня 2024 року обвинувачену затримали на прикордонному пункті пропуску “Краківець”. Як інформувала СБУ, після деокупації Херсона жінка залишилась у місті та продовжувала працювати на посаді до літа 2023 року. Після чого виїхала до Львова як внутрішньо переміщена особа та оформила соцвиплати.
    При обшуках за адресами проживання підозрюваної у Львові та Херсоні вилучено флеш-носії та документи із доказами злочинної діяльності
  • 24 листопада, прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо колишнього директора центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф обласного центру Юрія Бовкуна.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ