Підтримати нас

Судитимуть двох працівниць окупаційної міграційної служби Херсонської області

03 серпня 2024 11:25
401
Поширити:
Фото: Pexels

Судитимуть за колабораціонізм двох працівниць незаконно створеного Управління міграційної служби Херсонської області під час окупації.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. 

За даними слідства, одна з жінок обійняла посаду “провідної спеціалістки-експертки відділення організації міграційного обліку та оформлення віз та запрошень відділу дозвільно-візової роботи управління з питань міграції”. На своїй незаконній посаді вона виконувала обов'язки щодо реєстрації іноземних громадян та їх облік, а також надавала дозвіл на їх тимчасове проживання. 

Окрім цього, жінка контролювала дотриманням громадянами РФ, іноземцями, посадовцями і юридичними особами “вимог” міграційного законодавства країни-агресорки. 

Інша жінка обійняла посаду “т. в. о. спеціалістки відділу паспортно-візової служби”. Вона перекладала українські документи для оформлення російських паспортів. 

Жінкам інкримінували частину 7 статтю 111-1 КК України. Вона передбачає ув'язнення від 12 до 15 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

  • Суд визнав винною у колабораціонізмі жительку Білозерки Херсонської області. Жінці призначили 10 років ув'язнення з конфіскацією майна. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів