Підтримати нас

Судитимуть двох начальників окупаційних департаментів у Херсонській області

Вгору
28 лютого 2024 14:05
202
Поширити:

До суду скерували обвинувальний акт щодо двох начальників, які обійняли посади в департаментах під час окупації Херсона. 

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Як раніше писала Медіаплатформа “Вгору”, йдеться про 48-річного депутата Каховської районної ради Олексія Скопіча та 56-річну Олену Головкову.

За даними слідства, у вересні 2022 року Скопіч обійняв посаду начальника відділу земельних відносин Департаменту племінного тваринництва, рослинництва та земельних відносин у незаконному органі влади – Міністерстві сільського господарства і рибальства Херсонської області. 
 
 У листопаді 2022 року чоловік очолив Департамент.

Олена Головкова обійняла посаду начальниці окупованого відділу фінансової політики й держпідтримки Департаменту агропромислового комплексу Херсонської області.

У вересні 2022 року жінка очолила структурний підрозділ окупованого Департаменту бухгалтерського обліку, фінансування і координації підтримки агропромислового комплексу. 
 
Вона займалася бюджетом окупованого Департаменту та складала звіти щодо використання грошей. 





Їм загрожує ув'язнення від п’яти до десяти років із конфіскацією майна або без такої, із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

  • Олексій Скопіч – житель селища Велика Лепетиха Каховського району Херсонщини, депутат Каховської райради від проросійської «ОПЗЖ».
  • Судитимуть ексадвоката, який обійняв посаду виконувача обов'язків директора організаційно-правового та адміністративно-господарського окупаційного департаменту Міністерства інформаційної політики Херсонської області. 
  • Станом на 28 лютого відкрито 3 тисячі 702 кримінальних провадження за фактом колабораційна діяльність. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ