Підтримати нас

Судитимуть двох чоловіків, які працювали в незаконному загоні воєнізованої охорони в Херсоні

09 жовтня 2024 11:46
86
Поширити:
Фото: Pexels

Судитимуть двох чоловіків за роботу в незаконному правоохоронному органі. Вони обійняли посади в “загоні воєнізованої охорони” в Херсоні.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. 

За даними слідства, в липні 2022 року чоловіки обійняли незаконні посади першого заступника начальника та заступника в зазначеному підрозділі. Він діяв у складі окупаційного Державного унітарного підприємства Херсонська залізнична дорога. 

Працівники керували підпорядкованими формуваннями, зокрема й особовим складом.

Один із них організовував охорону товарів, вантажів та об’єктів залізниці. А також контролював зберігання та використання боєприпасів, забезпечував підрозділ стрілецькою зброєю.

Інший чоловік керував особовим складом пожежно-технічної частини та начальниками пожежних потягів. Він організовував роботу з пожежної безпеки, контролював бойову готовність спецтехніки, обладнання, а також забезпечував їх постійне обслуговування, ремонт і зберігання. 

Чоловікам загрожує ув’язнення від 12 до 15 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої (за частиною 7 статтею 111-1 КК України).

  • Херсонський міський суд виніс вирок уродженцю Генічеська Херсонської області, кулеметнику прикордонного контролю.  
  • Державне бюро розслідувань та Служба безпеки України затримали у Херсоні експоліціянта, який брав участь в організації “референдуму” щодо приєднання території Херсонської області до РФ.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів