Підтримати нас

Судитимуть депутата Херсонської обласної ради: допомагав російським окупантам захопити Скадовськ

09 травня 2024 07:30
458
Поширити:
Фото зі сторінки інтернет-видання Полтавщина

Судитимуть депутата Херсонської обласної ради VIII скликання за державну зраду, та пособництво державі-агресору. Він допомагав російським окупантам захопити Скадовськ Херсонської області.

Про це йдеться на сторінці Полтавської обласної прокуратури. 

За даними правоохоронців, він у березні 2022 року супроводжував у центр Скадовська колону техніки з військовими РФ та орієнтував їх на місцевості.

Чоловік допомагав розселяти російських військових, організував харчування та забезпечував їх моторними човнами, щоб використовувати у контрдиверсійних заходах проти ЗСУ.

Окрім цього, він надавав представникам окупаційної влади інформацію про учасників АТО та жителів міста, які мають проукраїнську позицію. 

Чоловік психологічно тиснув на посадовців місцевих органів влади та схиляв їх до співпраці з незаконною владою. 

Наразі його розшукують. Чоловіку загрожує ув'язнення за двома статтями: 

  • державна зрада, що карається ув'язненням до 15 років або довічним позбавленням волі, із конфіскацією майна;
  • пособництво державі-агресору, що передбачає ув'язнення від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

  • Полтавська СБУ оголосила підозру депутату Херсонської обласної ради, який допомагав окупаційній владі захопити Скадовськ.
  • Херсонська обласна прокуратура повідомила про підозру в колабораціонізмі депутату VIII скликання Бехтерської сільської ради Скадовського району Херсонської області Владиславу Нікітенку, уродженцю Запоріжжя. Він обійняв посаду “заступника голови” в незаконній адміністрації, що пов'язана з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ