Підтримати нас

Суд визнав винним у колабораціонізмі заступника начальника департаменту окупаційного міністерства Херсонщини

22 червня 2024 21:00
323
Поширити:
Скриншот із відео пропагандистських ЗМІ

Івано-Франківський міський суд визнав винним у колабораціонізмі Володимира Массаковського. Він обійняв посаду  заступника начальника департаменту окупаційного Міністерства цифровізації та масових комунікацій Херсонської області.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на вирок суду.

Суд встановив, що Массаковський з 21 листопада 2022 року по 12 травня 2023 року брав участь в кадровому конкурсі “Лідери відродження”. Конкурс нібито спрямований на розвиток та підтримку керівників, що вирішують управлінські завдання.

У фіналі “конкурсу” 5 учасників отримали призначення на посади в окупаційних органах влади. Відповідно Володимира Массаковського призначили на посаду заступника начальника департаменту окупаційного Міністерства цифровізації та масових комунікацій.

Суд визнав його винним та заочно призначив покарання за частиною 5 статтею 111-1 КК України. 

Йому присудили 10 років ув’язнення із конфіскацією майна. Також чоловіку забороняється протягом 15 років обіймати посади в органах влади.

  • СБУ 30 жовтня заочно повідомила про підозру 29-річному Володимиру Массаковському, жителю Херсона за роботу в окупаційному Міністерстві цифрового розвитку і масових комунікацій.
  • На посаду виконувача обов’язків міністра культури окупованої Херсонщини призначили керівника незаконного відділення ОГО "Асамблея народів Росії у Херсонській області” Артема Лагойського. 

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів