Підтримати нас

Суд винесе вирок злочинній групі гастролерів-квартирників

30 серпня 2019 14:00
344
Поширити:

На рахунку учасників злочинної групи понад 10 квартирних крадіжок, скоєних упродовж березня цього року в містах Олешки та Нова Каховка. Зловмисники забирали гроші, золоті вироби та інші цінні речі, які продавали або здавали в ломбарди. Загальну суму збитків потерпілі оцінили у майже 270 тисяч гривень.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

До складу групи входили четверо жителів міста Київ віком від 28 до 48 років. В Херсоні вони орендували квартиру та автомобіль і за короткий проміжок часу скоювали злочини. Потенційних жертв обирали, оцінюючи вхідні двері та балкони. Перед цим проводили так звану «розвідку місцевості», вивчаючи розпорядок дня мешканців квартири.

Зловмисників затримали в результаті спецоперації в місті Олешки, де учасники групи обікрали чергову квартиру, забравши золоті вироби, гроші та ноутбук.  У затриманих вилучені відмички різних видів, ключі для домофонів, рукавички та інші докази їх злочинної діяльності.

Були відкриті кримінальні провадження за ч.3,5 ст.185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Всім чотирьом зловмисникам, двоє з яких рідні брати, за рішенням Херсонського міського суду було обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 422 тисячі гривень та 199 тисяч гривень. За двох братів була внесена застава, після чого їх звільнили з-під варти.

Наразі слідчі поліції завершили досудове розслідування цієї справи, складено обвинувальний акт, який направлено на розгляд до Білозерського районного суду.  Учасникам групи загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ