Підтримати нас

Суд визнав вину чоловіка: очолив відділення захопленої колонії в Херсоні 

29 червня 2024 09:01
116
Поширити:
Фото зі сторінки Північної виправної колонії №90

Малиновський районний суд Одеси заочно визнав вину у державній зраді 31-річного Всеволода Агапієва. Він очолив одне з відділень Північної виправної колонії №90 в Херсоні під час окупації. 

З посиланням на вирок суду повідомляє Центр журналістських розслідувань. 

Слідчі встановили, що Агапієв обіймав посаду начальника відділення соціально-психологічної служби державної установи «Північна виправна колонія №90» та пішов на співпрацю з окупаційною владою.

Свідки підтвердили в суді його злочин. Про це свідчать також документи, що залишилися після втечі військових РФ на лівобережжя Херсонщини у 2022 році.

Співробітники колонії розповіли, що Агапієв восени 2022 року виїхав на лівобережжя Херсонщини. 

Він перебуває у розшуку з березня 2023 року.

Агапієву інкримінували частину 2 статтю 111 КК України. Йому заочно присудили 15 років ув'язнення з конфіскацією майна. Також суд позбавив його звання лейтенанта внутрішньої служби.

Вирок наразі не набрав законної сили. 

Фото зі сторінки Центру журналістських розслідувань/Всеволод Агапієв

  • СБУ в Закарпатській області повідомила про підозру в колабораціонізмі двом чоловікам, які під час окупації Херсона обійняли посади в захопленій виправній колонії.
  • Суд визнав винним у колабораціонізмі 55-річного Олександра Ширенка зі села Правдиного Білозерської громади на Херсонщині, який працював в Північній виправній колонії № 90 під час окупації Херсона.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів