Підтримати нас

Суд визнав винною жительку Херсонщини: брала участь у проведенні незаконного референдуму

28 червня 2024 21:01
261
Поширити:
Фото: ЦЖР

Великоолександрівський районний суд Херсонської області визнав винною у колабораціонізмі жительку села Максима Горького Херсонської області Катерину Очаковську. Вона брала участь у незаконному референдумі щодо приєднання території Херсонської області до РФ. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань, з посиланням на вирок суду.

Суд встановив, що Очаковська отримала від голови окупаційної адміністрації села Максима Горького Марії Очаковської пропозицію взяти участь у проведенні незаконного референдуму.

Катерина Очаковська зі списками “виборців” та бюлетенями обходила будинки місцевих жителів.

В Бериславському районі правоохоронці знайшли документи окупаційної влади та свідки підтвердили вину жінки. 

В кабінеті музичного мистецтва в одній зі шкіл, слідчі також знайшли урну для голосування, російську символіку для проведення “референдуму”. Окрім цього, там знайшли документи, в яких зазначалась кількість годин. Їх відпрацьовували члени “виборчих дільниць”. 

Їй інкримінували частину 5 статті 111-1 КК України та присудили 6 років ув'язнення із конфіскацією майна. Також їй забороняється протягом 10 років обіймати посади в органах влади. 

Вирок ще не набрав законної сили.

  • Катерина Очаковська – невістка голови окупаційної адміністрації села Максима Горького Марії Очаковської. Останню судитимуть за колабораціонізм. На незаконній посаді вона формувала апарат сільської ради та комунальних підприємств. Також контролювала їхню роботу.
  • СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі жительці Нової Каховки Херсонської області Ользі Козловій. Вона брала участь у проведенні незаконного референдуму щодо приєднання території Херсонської області до РФ у Дніпрянах Каховського району. 

Підтримайте роботу редакції.  Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів