Підтримати нас

Суд визнав винною в колабораціонізмі ексначальницю відділу Фонду соцстрахування Жанну Мельник із Херсона

Вгору
Автор статті
04 березня 2024 20:10
262
Поширити:
Жанна Мельник. Фото з її сторінки у фейсбуці

Ужгородський суд у лютому визнав винною в колабораціонізмі колишню начальницю відділу організаційної роботи та документообігу Фонду соцстрахування 48-річну Жанну Мельник із Херсона. 

Про це повідомляє Медіаплатформа “Вгору” з посиланням на вирок суду.  

Як ідеться в документі, коли Херсон окупували російські війська, Жанна Мельник працювала начальницею відділу організаційної роботи та документообігу Фонду соціального страхування України в Херсоні. Але не пізніше 25 червня 2022 року в окупованому місті вона добровільно обійняла посаду начальниці відділу адресної й соціальної допомоги в департаменті праці й соцполітики Херсонської області, який створила окупаційна адміністрація РФ.

Жанна Мельник керувала роботою відділу, визначала напрямки роботи підопічних, проводила аналіз виконаної роботи відділу, контролювала формування особових справ громадян, які потребують адресної та соціальної допомоги, зазначається у вироку.

Також Мельник брала участь в інвентаризаційній комісії щодо передачі комп`ютерної техніки незаконно створеному органу “Управління праці й соцполітики в Скадовському районі Херсонської області”.

Жанна Мельник. Фото з її сторінки у "Вконтактє"

У суді вина Мельник підтверджувалася, зокрема, свідченнями в. о. начальника управління виконавчої дирекції Фонду соцстрахування України в Херсонській області та свідченнями ще трьох людей. 

“Із досліджених судом матеріалів не було встановлено жодних обставин, які б ставили під сумнів добровільність зайняття Жанною Мельник незаконної посади”, – ідеться у вироку. 

Зважаючи на всі докази, суд визнав винною Мельник в колабораційній діяльності та призначив їй 8 років з конфіскацією майна. Також вона не має права обіймати будь-які керівні посади в органах влади, підприємствах і організаціях усіх форм власності на строк 10 років.

Строк відбування покарання буде рахуватися з моменту затримання жінки.

  • У листопаді 2023 року про підозру в колабораціонізмі заочно повідомили 52-річній колишній співробітниці Фонду соцстрахування в Херсонській області Ользі Головачовій. У липні 2022 року жінка добровільно обійняла окупаційну посаду начальниці відділу кадрів у незаконному «Департаменті праці й соцполітики Херсонської області» в Херсоні. Їй загрожує увʼязнення до 10 років із конфіскацією майна. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ