Підтримати нас

Суд виніс вирок двом поліціянтам: працюють в незаконній поліції на лівобережжі Херсонщини

Автор статті
14 квітня 2024 08:24
374
Поширити:
Фото: СБУ

Суд заочно виніс вирок за колабораційну діяльність 34-річному Віктору Целорунго і 31-річному Миколі Колесніченку. Вони працюють в незаконній поліції Голої Пристані Скадовського району Херсонської області.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Зазначається, що Віктор Целорунго – уродженець села Велика Кардашинка Голопристанської міської громади Херсонської області. Раніше він мав звання старшого лейтенанта та служив у Національній поліції України.

З 26 січня 2022 року Целорунго призначений інспектором сектору реагування патрульної поліції.

За даними слідства, чоловік обійняв посаду заступника начальника захопленого Голопристанського відділення поліції.

За словами свідка, він наприкінці травня 2022 підіймав прапор РФ під час відкриття захопленого відділу поліції у Голій Пристані.

Микола Колесніченко – уродженець села Орлівське Перекопського району в окупованому Криму. Чоловік служив старшим лейтенантом, дізнавачем сектору дізнання відділення поліції №1 Скадовського райвідділу поліції.

За даними свідка, чоловік брав участь у фільтраційних заходах окупаційної влади, у незаконних обшуках гаражів, де окупаційна влада шукала зброю й автівки. Він схиляв колишніх колег до співпраці з незаконною владою та постійно ходив із нашивками поліціянтів РФ.

Їх заочно засудили до 15 років ув'язнення із конфіскацією майна.

  • За даними Чесно, у 2023 році СБУ оголосила підозру Віктору Целорунго в добровільному зайнятті посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на окупованій території.
  • ДБР заочно повідомило про підозру в державній зраді 55-річному жителю Генічеська на Херсонщині Віктору Дорожу. За даними слідства, з 20 травня 2022 року й дотепер Дорож обіймає посаду окупаційного т.в.о. заступника начальника незаконного відділу поліції громадської безпеки Генічеського районного відділу поліції ГУ МВС у Херсонській області. Він порушив присягу працівника поліції.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ