Підтримати нас

Суд виніс вирок чоловіку, який причетний до окупації Херсонської та Запорізької областей

28 червня 2024 18:45
285
Поширити:
Фото: ЦЖР

Колегія суддів Хортицького районного суду Запоріжжя винесла вирок уродженцю Костянтинівки Джанкойського району (Крим) 43-річному Юрію Воронюку. Він причетний до окупації Херсонської та Запорізької областей. 

Про це йдеться у вироку суду, передає Центр журналістських розслідувань. 

Слідчі встановили, що 6 грудня 2022 року він підписав контракт зі Збройними силами РФ в окупованому Севастополі. Його призначили до 810-ї окремої гвардійських орденів Жукова й Ушакова бригади морської піхоти Чорноморського флоту РФ. 

У суді він повідомив, що отримав російський паспорт у 2015 році та написав заяву про те, що відмовляється від громадянства України. 

Проте до офіційних установ на території України він не звертався.

Воронюк з грудня 2022 року до кінця липня 2023 перебував в селі Ставки Скадовського району та “охороняв” Антонівський міст. Також він брав участь в утриманні окупованих територій Херсонської області. 

Його перенаправили до Запорізької області, де він потрапив в полон. 

У суді Воронюк визнав свою провину. Його засуджено за державну зраду. Вирок – 15 років ув'язнення із конфіскацією майна.

Вирок наразі не набрав законної сили. 

  • Заочну підозру в державній зраді отримав 61-річний Бейоглан Гусейнов зі Скадовська Херсонської області, який перейшов працювати до окупаційної поліції й був причетний до викрадень місцевих жителів.

Підтримайте роботу редакції.  Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів