Підтримати нас

Суд щодо створення ОТГ на Арабатській Стрілці продовжиться у серпні

08 липня 2020 12:23
724
Поширити:

У вівторок, 7 червня, Окружний адміністративний суд міста Києва почав розглядати позов Щасливцевської сільської ради Генічеського району Херсонської області щодо децентралізації.

Сільська рада подала позовну заяву про оскарження розпорядження Кабінету Міністрів від 29 квітня 2020 року р.№474 –  щодо затвердження перспективних планів формування територій Херсонщини, де в Генічеському районі передбачено створення однієї великої ОТГ. А також з вимогою зобов’язати Херсонську ОДА розробити та подати на розгляд Кабміну зміни  перспективного плану в межах Генічеського району, де на території Арабатської Стрілки має бути передбачена Стрілківська ОТГ у складі сіл Щасливцевської та Стрілківської сільських рад.

Як нам розповів Щасливцевський сільський голова Віктор Плохушко, відбувся  попередній розгляд справи, де суддя заслухав сторони. Суд запросив додаткові документи від Херсонської обласної держадміністрації, а саме: лист до Кабінету міністрів України, де вони подавали два варіанти плану перспективного Генічеського району. А також зауваження Асоціації міст і сіл України, які вони надавали, щодо перспективних планів, які розглядав Кабмін.  Наступне засідання проведуть 4-го серпня.

Щасливцевський сільський голова Віктор Плохушко

У день суду делегація з Арабатської Стрілки Генічеського району Херсонської області провела мирне зібрання біля будівлі Кабінету міністрів України та під вікнами Окружного адміністративного суду міста Києва, де проходило засідання.

У цей же день Віктор Плохушко зустрівся у Мінрегіоні з заступником міністра розвитку громад та територій України В’ячеславом Негодою та генеральним директором з питань розвитку місцевого самоврядування Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України Сергієм Шершовим.

Посадовці вивчили документи, паспорти громад на відповідність методиці формування ОТГ. Заступник міністра запропонував, не відкладаючи, написати листа голові Херсонської обласної держадміністрації Юрію Гусеву, де будуть пропонувати подати уточнювальний показовий варіант створення декількох ОТГ в Генічеському районі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ