Підтримати нас

Суд розглядає справу щодо розірвання договору на реконструкцію систем електропостачання в Посад-Покровському на Херсонщині

02 липня 2024 16:35
211
Поширити:
Посад-Покровське, зруйнована будівля
Фото Олександра Корнякова, "Вгору". Посад-Покровське, весна 2023 року

За позовом Херсонської обласної прокуратури ухвалою господарського суду Одеської області відкрито провадження у справі про розірвання договору закупівлі робіт за бюджетні кошти на суму понад 5,7 млн гривень, який уклали з порушенням вимог бюджетного законодавства.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

У 2023 році  за результатами відкритих торгів державне підприємство уклало договір щодо реконструкції системи електропостачання у селі Посад-Покровське Чорнобаївської громади Херсонської області.

Правоохоронці встановили, що правочин укладено за відсутністю  бюджетних асигнувань   повноваження розпорядника бюджетних коштів, надане відповідно до бюджетного призначення, на взяття бюджетного зобов'язання та здійснення платежів, яке має кількісні, часові та цільові обмеження  за предметами закупівель. Взяття замовником бюджетних зобов’язань на суму, яка суттєво перевищує обсяги фінансування може призвести до неможливості виконання договору.

Згідно з інформацією, яка розміщена на Prozorro, Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Херсонській області у жовті минулого року уклала договір на суму 7 млн 584 гривні 715 тисяч гривень на будівництво трубопроводів, ліній зв’язку та електропередач у Посад-Покровському.

Строк постачання товарів, виконання робіт чи надання послуг зазначений 31 грудня 2024.

  • Посад-Покровське розташоване на межі Херсонської та Миколаївської області. Село перебувало під обстрілами РФ. Тут повністю було знищено близько третини всіх будинків, які вже не підлягають ремонту. Ще більше третини – зруйновані на 50 чи більше відсотків.
  • В інтерв'ю “Вгору” очільник ОВА розповів, що станом на березень 2024 року в Посад-Покровському Херсонської області відбудували 5 будинків. За 2024 рік планують відновити 200 об'єктів.
  • Водночас від місцевих жителів МОСТ дізнався, що роботи у селі не йдуть вже декілька тижнів, будівельну техніку вивезли з села, а проєкт відбудови нібито заморожено.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів