Підтримати нас

Студента, який створив канал “херсонська республіка”, засудили до 6 років позбавлення волі

Vgoru
30 березня 2023 13:59
727
Поширити:

Хлопець 22 років створив Телеграм-канал “херсонська республіка”, де розповсюджував російські публікації та закликав до захоплення влади в Україні. Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області визнав його винним у низці злочинів проти основ національної безпеки.

Про це повідомляє Судовий репортер. 

Засуджений закликав до участі в організації незаконних референдумів на тимчасово окупованій території, поширював матеріали з образами та зневагою щодо українських військових, а також виправданням російської збройної агресії, називав Україну «неонацистською» державою. Водночас окупацію Херсонщини обвинувачений трактував як “суспільно-політичне благо” для регіону.

“Показання дав свідок, який розповів, що у квітні 2022-го йому з різних невідомих номерів почали телефонувати з погрозами, оскільки його номер телефону і приватні дані були зазначені на Телеграм-каналі “херсонська народна республіка”, де він фігурував як організатор псевдореферендуму. Він звернувся до СБУ. У липні 2022 року працівники СБУ повідомили свідку, що встановили особу, яка вказала його дані у вищевказаному каналі. Цією особою виявився студент, якому він почав викладати свій предмет у березні 2022-го. Свідок розповів, що не мав неприязних стосунків з обвинуваченим до червня 2022 року, коли той, не погоджуючись з оцінкою, написав на нього скаргу в ректорат”, – йдеться в повідомленні. 

На судовому засіданні юнак вину не визнав. Його засудили до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ