Підтримати нас

Стало відомо, скільки посадовців окупаційної адміністрації причетні до незаконного ув'язнення журналістів

Автор статті
15 квітня 2024 16:36
402
Поширити:
Фото Олександра Корнякова січень 2023 рік/катівня в Херсоні

Стало відомо про 98 посадовців окупаційної адміністрації, що причетні до переслідувань українських журналістів. Це російські судді, прокурори та представники ФСБ.

Про це повідомила голова правління Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник під час Другої Чорноморської безпекової конференції, передає Медіацентр Україна.

Вона повідомила про те, що після окупації Херсонської області військові РФ викрадали журналістів із Херсона, вивозили їх до окупованого Криму та звинувачували у співпраці із ЗСУ. 

“Росія продовжує незаконно утримувати цивільних журналістів, звинувативши їх у тероризмі. Наразі відомо про щонайменше 18 медійників, які сидять у тюрмах. Їм відмовляють у наданні медичної допомоги”, – додала Скрипник. 
  • 8 квітня незаконно ув'язненого журналіста та громадського діяча з Нової Каховки Херсонської області Сергія Цигіпу етапували з окупованого Сімферополя у Росію.
  • 12 березня 2022 року на захопленій території Херсонської області, окупаційна влада викрали Сергія Цигіпу – новокаховського громадського активіста, волонтера, письменника, журналіста, керівника громадської організації “Каховський плацдарм”.
  • Олег Батурін у березні 2022 року потрапив у полон окупаційної влади. Історія його викрадення набула резонансного розголосу, звільнити журналіста вимагали депутати Європарламенту. Пізніше Олег Батурін заявляв, що за його викраденням стояв окупаційний очільник Нової Каховки Володимир Леонтьєв.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ