Підтримати нас

Стадіон "Енергія" в Новій Каховці можуть включити до президентської програми будування

Автор статті
01 березня 2020 07:30
427
Поширити:

Стадіон «Енергія» в Новій Каховці єдиний на Херсонщині, який за майже 30 років незалежності вдалося зберегти як єдиний комплекс для занять багатьма видами спорту, можуть реконструювати.

Про це повідомляє Online НК.

Як відомо, президент України Володимир Зеленський анонсував плани будівництва у поточному році по всій Україні 100 шкіл, 100 дитячих садочків і 100 стадіонів.

З метою долучення Нової Каховки до цієї амбітної президентської програми, міський голова Володимир Коваленко звернувся до народного депутата України Ольги Саладухи, члену депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “СЛУГА НАРОДУ”, Голови підкомітету з питань спорту вищих досягнень та спортивної діяльності Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту з пропозицією розглянути можливість включення проекту «Капітальний ремонт спортивного комплексу стадіон «Енергія» по пр. Дніпровський, 28, м. Нова Каховка Херсонської області» на загальну суму 18 млн. 638,7 тис. грн. до об’єктів спортивної інфраструктури до пооб’єктного плану спортивної інфраструктури, формування якого було озвучено 8 листопада 2019 року Прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком під час селекторної наради з головами обласних державних адміністрацій.

В підтвердження готовності Нової Каховки до участі у цьому проекті він навів ті конкретні проекти, реалізація яких дозволить підняти вже існуючу спортивну інфраструктуру стадіону «Енергія» на якісно вищий рівень і зробити його базою підготовки для легкоатлетів всієї України та місцем проведення як загально-українських, так і міжнародних змагань з легкої атлетики.

За кошти місцевого бюджету профінансовано виготовлення проектно-кошторисної документації для капітального ремонту:

  • легкоатлетичної арени стадіону «Енергія» (проект заміни покриття бігових на загальну суму 13 млн. 224,3 тис грн.);
  • придбання легкоатлетичного обладнання (сектори для метань, яма для стрибків у висоту, стрибків із жердиною, планки для відштовхування (стрибки у довжину), легкоатлетичні бар’єри та інше (кошторис на загальну суму – 2 млн. 614,4 тис. грн.),
  • багатофункціональний спортивного майданчика стадіону «Енергія» (зведена кошторисна вартість становить 2 млн. 800,0 тис. грн.).

На стадіоні  за кошти Державного фондку регіонального розвитку продовжуються роботи з капітального ремонту футбольного поля «Дніпро» з улаштуванням синтетичного покриттям розміром 110,00 х 72,00 м., вартість проекту становить – 14 млн. 290,566 тис. грн., залишок кошторисної  вартості проекту на 01.01.2020 становить 7 млн. 559,448 тис. грн., завершення робіт заплановано до 1 червня 2020 року.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ