Підтримати нас

Справа Гандзюк. Суд відмовився продовжити запобіжний захід для Мангера

04 березня 2019 13:25
349
Поширити:

Звинувачення вважає, що збереглися ризики того, що Мангер може ховатися або впливати на слідство і свідків.

Сьогодні, 4 березня, Шевченківський райсуд Києва відмовився продовжити запобіжний захід для голови Херсонської облради Владислава Мангера, якого підозрюють у замовленні вбивства радника міського голови Херсона, громадської активістки Катерини Гандзюк. Про це повідомляє кореспондент LIGA.net із залу суду.

Таке рішення прийняв суддя Мар'ян Головчак.

Прокурор Вікторія Калита повідомила, що обвинувачення просить продовжити на 60 днів запобіжний захід для Мангера, не виїжджати з Херсона без дозволу слідства, носити електронний браслет, здати паспорти для виїзду за кордон, не спілкуватися з іншими фігурантами справи. Вона зазначила, що збереглися ризики того, що Мангер може ховатися, впливати на слідство і свідків.

Адвокат Мангера Дмитро Ільченко заявив, що не можна продовжити запобіжний захід, термін дії якої закінчився. Він назвав ризики необгрунтованими, а процесуальну поведінку Мангера бездоганним.

Ільченко заявив, що за Мангером зберігається обов'язок з'являтися на судові засідання і слідчі дії. Він уточнив, що запорука поки залишається на казнечейском рахунку. Браслет, за його словами, Мангер не знімав.

"Його одягали уповноважені особи в Херсоні, вони і повинні його зняти", - сказав Ільченко.

Нагадаємо, 15 лютого Шевченківська райсуд Києва ухвалив рішення заарештувати Мангера з правом внесення застави. У той же день заставу було внесено і підозрюваного звільнили, надівши на нього електронний браслет. 19 лютого Генпрокуратура подала апеляцію на рішення суду про обрання запобіжного Мангеру. Генпрокурор Юрій Луценко тоді заявив, що розраховує на арешт Мангера без права застави на сьогоднішньому засіданні суду.

11 лютого ГПУ повідомила Мангер про підозру в замовленні вбивства. 13 лютого він раптово заявив, що це вбивство замовив генерал СБУ Данило Доценко. У відомстві назвали звинувачення "абсурдними" і "наклепом".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ