Підтримати нас

Спортсменка з Херсона виборола срібну медаль у жіночій каное-двійці на Олімпіаді в Парижі

09 серпня 2024 14:18
255
Поширити:
Фото: REUTERS/Molly Darlington

На Олімпіаді в Парижі 9 серпня відбулись фінальні змагання у жіночій каное-двійці на дистанції 500 метрів. Анастасія Рибачок (уродженка Херсона, яка наразі представляє Житомирщину) та Людмила Лузан (Івано-Франківськ) вибороли “срібло”.

Про це повідомляє “Суспільне Спорт”.  

Зазначається, що спортсменки випередили на останніх метрах дистанції Канаду. 

Результати змагань:

  • "золото" вибороли спортсменки з Китаю;
  • "срібло" здобули веслувальниці з України;
  • "бронзу" вибороли спортсменки з Канади.
Це друга поспіль медаль України на Олімпіадах у жіночих каное-двійках”, – зазначили в матеріалі. 
  • Олімпійські Ігри 2024 проходять із 26 липня до 11 серпня. Церемонія відкриття Олімпіади вперше відбулася не на суші, а на воді – на паризькій річці Сена. На змаганнях буде розіграно 329 медалей у 32 видах спорту. До складу офіційної делегації збірної команди увійшла веслувальниця із Херсонщини Катерина Дудченко, легкоатлет із Херсона Андрій Проценко та борчиня Тетяна Сова-Ріжко.
  • 8 серпня на Олімпійських іграх у Франції спортсменка Анастасія Рибачок (уродженка Херсона, яка наразі представляє Житомирщину) вийшла у півфінал у веслуванні на каное-одиночках.Також до фіналу кваліфікувалася українка Людмила Лузан (Івано-Франківськ) із результатом 47.42 секунди.
  • Через позицію Міжнародної федерації каное спортсменка Анастасія Рибачок змушена була змінити човен, на якому змагалась у півфіналі на Олімпійських іграх у Франції. Змагання проходило у веслуванні на каное-одиночках.
  • На Олімпіаді в Токіо спортсменки теж фінішували другими в запливі на 500 метрів. Золоті медалі вибороли Сюй та Сунь з Китаю.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів