Підтримати нас

Слідче управління поліції Херсонщини направило до суду обвинувальний акт стосовно організованої групи злодіїв

Автор статті
01 квітня 2020 05:00
602
Поширити:

Наприкінці січня група злодіїв з Одеси впродовж трьох днів обікрала три квартири в Херсоні.

Зловмисники були затримані оперативниками управління карного розшуку «на гарячому» після скоєння останньої крадіжки. Загальна сума завданих громадянам збитків становила майже 155 тисяч гривень. Наразі досудове розслідування злочинів завершене та обвинувальний акт направлений на розгляд суду.

Як розповів заступник начальника обласного главку поліції Микола Вербицький, в ході досудового розслідування слідчі обласного главку поліції встановили, що група має усі ознаки організованості. Організатором виявився 24-річний раніше не судимий чоловік. Саме він обирав квартири потенційних жертв. Група заїхала до Херсону 28 січня і впродовж трьох днів злочинці обікрали в різних районах обласного центру три квартири.

Здобиччю зловмисників стали гроші, коштовності та цінні речі на загальну вартість 154 тисячі 700 гривень. Після останньої крадіжки організатор групи був затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Згодом судом йому була обрана міра запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 420 400 гривень, які за нього сплатили 7 лютого та він був відпущений з ізолятору тимчасового тримання. Двоє його пособників, віком 42 та 53 роки, у вказаний день добровільно не з’явилися до суду і на теперішній час вони перебувають у розшуку.

Усі члени групи підозрюються в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка», за що передбачене позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна. Наразі досудове розслідування завершено. Вчора, 30 березня, обласною прокуратурою погоджений обвинувальний акт і він направлений на розгляд суду.

Відділ комунікацій Херсонської поліції

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ