Підтримати нас

Скільки укриттів і сховищ зараз є в Херсоні?

Vgoru
Автор статті
30 травня 2023 06:30
516
Поширити:

Зараз у Херсоні обліковується 235 бомбосховищ. З них 83 бомбосховища вже готові до застосування.

Про це повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін на пресконференції Херсонської ОВА 25 травня.

За словами очільника, лише в місті обліковується 53 сховища. Наразі 9 сховищ не використовуються, але їх планують відремонтувати. Облаштували 191 найпростіше укриття, тобто підвали та приміщення. 

Міська влада встановила 89 вуличних укриттів станом на 25 травня. Волонтери допомогли встановити 11 із цих вуличних укриттів.

“Це не так швидко. Навіть виготовлення вуличного укриття – це час — приблизно 20 днів. А це гроші, закупки, треба ще в чергу стати в якомусь підприємстві, тому що там також є замовлення”, — пояснює очільник.

Олександр Прокудін додає, що планується встановити ще 29 вуличних укриттів.

Також він розповів, скільки траншей та окопів створили для військових.

“За три місяці ми зробили роботу, яка не проводилася на 91 відсоток. Обладнали траншеї та ходи сполучення для військових на майже 94 кілометри. Окопів — 532 одиниці, бліндажів — 352. Обладнали багато вогневих позицій та блокпостів”, — розповідає начальник.

Нагадаємо, у Херсоні днями на зупинках встановили п’ять нових укриттів. Такі укриття раніше вже встановлювали в обласному центрі. 24 травня вони з’явилися на проспекті Ушакова, вулицях Університетській та 200 років Херсона.

У селі Осокорівка Нововоронцовської громади також встановили мобільне бетонне укриття.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ